channel1.jpgchannel2.jpg

Tizenkilenc termék nyerte el idén a HÍR védjegyet - kormanyzat.hu

2013. szeptember 19. 22:32

A minőségi, hagyományos élelmiszerek eredetének, különleges tulajdonságainak megőrzésére és védelmére született meg a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) program, amely egyúttal a tudatos vásárlói döntést is segíti – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Kardeván Endre államtitkár a HÍR védjegy 2013-as díjkiosztó ünnepségét és fórumát az OMÉK-on. Közlemény.


 

A vásárlók egyre tudatosabban válogatnak a boltok kínálatában, keresve a hazai, jó minőségű, hagyományos módon, vagy különleges eljárással készült élelmiszereket. Az ár mellett a választás során ma már egyre meghatározóbb, hogy melyik élelmiszer tartalmaz kevesebb adalékanyagot, netán melyik kézműves, hagyományos vagy tájjellegű termék, melyik készül helyi, speciális előállítással – mondta az államtitkár.

Mint fogalmazott, mind többen értékeljük, ha valami olyan gonddal, odafigyeléssel készült, ahogyan azt szüleink, nagyszüleink tették.  Éppen ezen értékek összegyűjtésére és megóvására született a Hagyományok-Ízek-Régiók program, amely mára 300 hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termék gyűjteménye.

Fotó: Pelsőczy Csaba

A HÍR védjegy működtetésével a Vidékfejlesztési Minisztérium célja ezen kiválasztott kiváló termékek piaci lehetőségeinek bővítése, valamint, hogy elősegítse a fogyasztók bizalmát. A tárca elkötelezett abban, hogy a HÍR védjegy egyet jelentsen az egyediséggel, a hagyományápolással és a minőség garanciájával – fogalmazott Kardeván Endre, aki a 2013-as HÍR védjegyhasználati pályázat nyertesei számára okleveleket adott át. Az idén 12 pályázó 19 terméke nyerte el a HÍR védjegyet.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Grafika és tervezés Magic Consulting