channel1.jpgchannel2.jpg

Kecskeméti Kajszi konferencia

Tisztelt Gazdatársak, Érdeklődők! 

 

A Magyar Agrár-környezetgazda Egyesület, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató Intézet és a Bács-Kiskun megyei TIT Kulturális Örökség Szakosztálya tisztelettel meghívja Önt a 

KECSKEMÉTI KAJSZI KONFERENCIÁRA. 

Időpont: 2020. február 27. csütörtök 9 órától – 12 óráig. 

Helyszín: Kecskemét, Tudomány és Művészetek Háza, Kerényi József terem Rákóczi út 2. bejárat a Főtér felől.

 

PROGRAM 

Megnyitó, bevezető gondolatok: Felföldi Mihály (Napország Gyümölcse)


Kajszinál alkalmazható művelési rendszerek: Mendel Ákos (NAIK Gyümölcs- és Dísznövény termesztési Kutató Intézet, Cegléd)


Hideg- és fagytűrés kajszi fajtáknál: Dr. Szalay László (SZIE Gyümölcstermő Növények Tanszék, Budapest)


Kajszi és versenytársai: Dr. Bújdosó Géza (NAIK Gyümölcs- és Dísznövény termesztési Kutató Intézet, Budapest)

 

Jövőbeli célok, törekvések: Mendel Ákos (NAIK 
Gyümölcs- és Dísznövény termesztési Kutató Intézet, Cegléd)

 

A konferenciát levezeti: Kőváriné Dr. Bartha Ágnes (Magyar Agrár-környezetgazda Egyesület elnöke ) 

A rendezvény együttműködő társadalmi partnere: Kecskeméti Városszépítő Egyesület

  

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési határidő: 2020. február 24. 09.00

 

Szaktanácsadók akkreditált képzésére javasolt rendezvény!

 

A konferencia sajtónyílvános 

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

Tizenkilenc termék nyerte el idén a HÍR védjegyet - kormanyzat.hu

2013. szeptember 19. 22:32

A minőségi, hagyományos élelmiszerek eredetének, különleges tulajdonságainak megőrzésére és védelmére született meg a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) program, amely egyúttal a tudatos vásárlói döntést is segíti – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Kardeván Endre államtitkár a HÍR védjegy 2013-as díjkiosztó ünnepségét és fórumát az OMÉK-on. Közlemény.


 

A vásárlók egyre tudatosabban válogatnak a boltok kínálatában, keresve a hazai, jó minőségű, hagyományos módon, vagy különleges eljárással készült élelmiszereket. Az ár mellett a választás során ma már egyre meghatározóbb, hogy melyik élelmiszer tartalmaz kevesebb adalékanyagot, netán melyik kézműves, hagyományos vagy tájjellegű termék, melyik készül helyi, speciális előállítással – mondta az államtitkár.

Bővebben: Tizenkilenc termék nyerte el idén a HÍR védjegyet - kormanyzat.hu

Karácsonyi Garabó 2013

A Napország Gyümölcse mindenkit vár szeretettel.

Grafika és tervezés Magic Consulting