A minőségi, hagyományos élelmiszerek eredetének, különleges tulajdonságainak megőrzésére és védelmére született meg a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) program, amely egyúttal a tudatos vásárlói döntést is segíti – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Kardeván Endre államtitkár a HÍR védjegy 2013-as díjkiosztó ünnepségét és fórumát az OMÉK-on. Közlemény.
A vásárlók egyre tudatosabban válogatnak a boltok kínálatában, keresve a hazai, jó minőségű, hagyományos módon, vagy különleges eljárással készült élelmiszereket. Az ár mellett a választás során ma már egyre meghatározóbb, hogy melyik élelmiszer tartalmaz kevesebb adalékanyagot, netán melyik kézműves, hagyományos vagy tájjellegű termék, melyik készül helyi, speciális előállítással – mondta az államtitkár.
Bővebben: Tizenkilenc termék nyerte el idén a HÍR védjegyet - kormanyzat.hu